Æbleringe-pandekager med kanel og fraiche

Trænger morgenmaden til en opgradering? Så forkæl dig selv med disse lækre pandekager med æbleringe i midten og et strejf af kanel. Serveret med fraiche til får du en ægte luksus-morgenmad, som både giver dig mæthed og nydelse. Du kan også sagtens lave pandekagerne som en lille dessert, du kan nyde til eftermiddagskaffen eller om aftenen. Du kan tilføje de krydderier til pandekagedejen, som du holder mest af. Velbekomme!

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 3. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Æbleringe

2 æbler
1 spsk. stødt kanel

Pandekagedej

1 ½ dl hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
1 æg
½ dl mælk, maks. 3,5%
20 g smør

Andet

120 g fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Her bruger du 4 spiseskefulde fraiche (mælkedressing) per person.

Sådan gør du

1
Skræl æble og stik kærnehuset ud. Skær æblet i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse. Drys kanel på begge sider af æbleringene.
2
Kom hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og kanel sammen i en skål. Slå æg i en anden skål, og pisk det let sammen med en gaffel. Hæld æggemassen i melblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Dejen skal være tyk.
3
Vend æbleringene i pandekagedejen og steg dem i smør på en varm pande. Steg begge sider af æbleringene.
4
Servér æbleringene med fraiche.

Tips og gode råd

Tip #1
Hvis du ikke har en æbleudstikker, kan du skære æblet i skiver og skære æblehuset ud efterfølgende.
Tip #2
Servér ahornsirup til pandekagerne i stedet for fraiche.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Æble
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Stødt kanel; sukker; vaniljesukker
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Bagepulver

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:440880
Fedt:17 g34 g
Kulhydrat:59 g118 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:11 g22 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt