Rustik byggrød med mandler toppet med smør og hindbær

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 29. september 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Byggrød

2 dl perlebyg, rå
1 dl vand
5 dl mælk, maks. 3,5%
30 g mandler
1 tsk. maizena
1 nip salt

Topping

130 g hindbær
2 tsk. smør
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kom perlebyg i en gryde. Hæld vand på og kog perlebyg i et par minutter under omrøring. Hæld mælk i og lad grøden simre ved lav varme i cirka 30-40 minutter eller til du får det bid, du ønsker. Rør rundt i ny og næ. Hold øje med grøden, så den ikke koger over eller koger tør for væske. Du kan løbende justere konsistensen med lidt mælk eller vand.
2
Hak mandlerne groft og rør dem i grøden.
3
Pisk maizena i lidt koldt vand og hæld det i grøden under omrøring. Lad grøden koge i et par minutter og smag så til med salt.
4
Servér grøden med hindbær og smør på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hindbær
Håndfuld 4:Maizena; perlebyg, rå
Fedt:Mandler; smør
Smagsgivere:Salt
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt