Varme hveder med smør og pålæg dertil blødkogt æg

I Danmark har vi tradition for at spise varme hveder aftenen før Store Bededag. Et hyggeligt indslag, som mange sætter pris på. De lækre hveder kan naturligvis også nydes på mange andre tidspunkter og spises sammen med andet end smør. I opskriften her indgår de varme hveder som en del af en nærende morgenmad med både pålæg, blødkogt æg, frugt og grønt. Sammensætningen af de forskellige elementer på tallerkenen sikrer, at du bliver ordentlig mæt.

Tid i alt: 10 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 13. maj 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 æg
¼ agurk
1 hvedebolle
1 tsk. smør
1 skive ost, 31+/ 18 % eller derover
2 skiver hamburgerryg
1 banan
salt
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog æg i 5-6 minutter til blødkogt.
2
Skær agurk i stænger.
3
Varm hvedebolle og del i halve. Smør med smør.
4
Læg ost på den ene halvdel og hamburgerryg på den anden.
5
Anret de varme hveder med agurk og banan. Spis det blødkogte æg med lidt salt på.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friske krydderurter som for eksempel basilikum.
Tip #2
Der er plads til at spise et æg mere , hvis du mangler mere mæthed.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; banan
Håndfuld 3:Hamburgerryg; æg
Håndfuld 4:Hvedebolle
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Salt

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:475475
Fedt:18 g18 g
Kulhydrat:54 g54 g
Kostfibre:3 g3 g
Protein:22 g22 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt