Kålsalat med valnødder, granatæble og vindruer

Denne kålsalat med spidskål, valnødder, granatæble og vindruer er en dejlig kombination af sprødhed, syre og sødme, der giver et forfriskende modspil til dit julemåltid. Kålsalaten passer perfekt som ledsager til flæskestegen, andestegen eller gåsen juleaften, men den vil også være et lækkert og let indslag på bordet til årets julefrokoster, hvor den er en flot og farverig tilføjelse, som både pynter og vækker appetit blandt deltagerne.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 22. november 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Salat

¼ spidskål, rød
½ lille rødløg
100 g vindruer
25 g valnøddekerne
50 g granatæblekerner

Dressing

½ citron
1 ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Snit spidskål fint. Pil rødløg, halvér det, og snit det fint på langs. Halver vindruer, og hak valnødder groft.
2
Anret det hele i en skål sammen med granatæblekerner.
3
Pres citronen, og pisk saften sammen med olivenolie, salt og peber.
4
Vend dressingen i salaten, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Spidskål kan erstattes med rødkål.
Tip #2
Valnødder kan erstattes med andre slags nødder.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Granatæblekerne; rødløg; spidskål, rød; vindrue
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; valnøddekerne
Smagsgivere:Citron; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:235470
Fedt:15 g30 g
Kulhydrat:19 g38 g
Kostfibre:4 g8 g
Protein:5 g10 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt