Andebryst med ovnkartofler og salat med broccoli, æble og dadler

Når vinterkulden er over os, har vi brug for god, lækker og solid mad ved middagsbordet. Her får du opskriften på en skøn og julet ret med sprødstegt andebryst og lækre ovnkartofler. Den indbydende broccolisalat med æble og dadler sørger for, at retten får et strejf af vinterhygge og jul. Du får frisk og syrligt over for sødt og salt i en skøn forening. Det er lækker vintermad, der dufter af jul – uden at efterlade dig tung og træt i kroppen.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 30. november 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovnkartofler

250 g kartofler
1 spsk. olie
salt og peber

Andebryst

1 andebryst

Broccolisalat

½ broccoli, rå
1 æble
4 dadler, friske
30 g valnødder
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
1 stk. citron
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Du skal ikke købe en hel and - det skal være en andebrystfilet. Kan blandt andet købes på frost.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Rens eller skræl kartofler. Skær kartofler i kvarte og vend dem i olie, salt og peber. Bag kartoflerne på en bageplade med bagepapir i ovnen i 30-40 minutter, vend kartoflerne undervejs
3
Rids skindet på andebrystet, og krydr med salt og peber.
4
Steg på en tør pande ved høj temperatur med skindsiden nedad i 10-15 minutter. Vend andebrystet om og steg på kødsiden i yderligere 5 minutter.
5
Skyl broccoli og æble. Hak broccoli fint og skær æble i tynde både.
6
Fjern sten fra dadler og skær dem i fine strimler. Hak valnødder groft.
7
Bland dijonsennep, honning og saft fra citron sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.
8
Vend broccolien godt rundt med dressingen i en skål og top den med æble, dadler og valnødder.
9
Servér andebryst i tynde skiver med ovnkartofler og salaten.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan udskifte andebryst med anden proteinkilde eksempelvis kalkunbryst, kyllingebryst eller en kotelet.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; daddel, frisk; æble
Håndfuld 3:Andebryst
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; valnød
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; flydende honning; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6901380
Fedt:32 g64 g
Kulhydrat:73 g146 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:25 g50 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt