Bifteki med salat og squashtzatziki

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 18. februar 2020 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Paprikakartofler

200 g kartofler
10 g olie
1 tsk. paprika

Bifteki

½ løg
1 spsk. persille
30 g franskbrød
320 g hakket oksekød, 10-12 %
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. salt
1 knsp. peber
20 g feta, 31+/ 18 % eller derover

Salat

½ rødløg
1 håndfuld salat
40 g sorte oliven
10 g olie

Squashtzatziki

1 fed hvidløg
150 g squash, rå
100 g græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt
1 tsk. tørret dild
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Spar tid ved at koge kartoflerne og afkøle dem på forhånd.

Sådan gør du

1
Kog kartoflerne og afkøl.
2
Hak løg og persille.
3
Udblød franskbrødet i vand i 5 minutter. Rør det udblødte franskbrød sammen med oksekød, løg, persille, oregano, salt og peber. Form 4 lige store fladtrykte bøffer.
4
Fyld bøfferne med feta: Læg fetaost på en bøf og tryk en anden bøf ned over, så fetaosten ligger mellem to bøffer. Tryk kanterne godt sammen, så bøffen ikke lækker under stegning.
5
Steg eller grill bøfferne cirka 5-6 minutter på hver side.
6
Skær rødløg i skiver. Pluk salaten i mindre stykker og anret den sammen med oliven, rødløg og olie.
7
Knus eller pres hvidløg. Riv squashen groft og vend den sammen med yoghurt, dild og hvidløg. Smag eventuelt til med salt og peber.
8
Varm olien op på en pande og steg de kogte kartoflerne gyldne. Krydr med paprika.
9
Servér bifteki sammen med salat, squashtzatziki og paprikakartofler.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug agurk eller blomkål i stedet for squash i tzatzikien.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; rødløg; salat; squash, rå
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 10-12 %
Håndfuld 4:Franskbrød; kartoffel
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; olie; sort oliven
Smagsgivere:Hvidløg; paprika; peber; persille; salt; salt og peber; tørret dild; tørret oregano
Mælkeprodukter:Græsk yoghurt, op til 3,5 % fedt

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251250
Fedt:33 g66 g
Kulhydrat:36 g72 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:45 g90 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt