Cottage pie med rodfrugtetopping

Spørger man englænderne, vil de med stor sandsynlighed svare, at alt i pie-kategorien er den bedste form for hyggemad, der findes. Det gælder naturligvis også den klassiske cottage pie, hvor toppen er belagt med kartoffelmos. Cottage pie er med fyld af hakket oksekød krydret med blandet andet løg, tomatpuré og timian. Kartoffelmosen er her delvist erstattet af en mos på knoldselleri og pastinak for at få lidt ekstra grønt indenbords.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 6. oktober 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Fyld

1 løg
2 hvidløg
1 gulerod
500 g hakket oksekød, 3-7 %
1 spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
4 dl oksekødsbouillon
1 tsk. tørret timian
1 laurbærblade
2 tsk. majsstivelse
1 tsk. worcestershire sauce
salt og peber

Kartoffel-rodfrugtmos

300 g kartofler
½ knoldselleri
3 pastinakker
20 g smør
1 ¼ dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerod, og skær den i fine tern.
3
Brun hakket oksekød i olie i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerod, og steg videre i et par minutter, til løgene er klare. Kom tomatpuré, bouillon, timian og laurbærblad ved, bring grydens indhold i kog, og lad den simre i 10 minutter uden låg. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
4
Skræl kartoffel, knoldselleri og pastinak, skær det hele i grove tern, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Mos kartofler og rodfrugter, smelt smør heri, og tilsæt mælk. Smag til med salt og peber.
5
Hæld fyldet i et ovnfast fad, og top med kartoffel-rodfrugtmos i et jævnt lag.
6
Sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter, til toppen er gylden, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; knoldselleri; løg; pastinak
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; laurbærblad; oksekødsbouillon; salt og peber; tomatpuré; tørret timian; worcestershire sauce
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt