Cremet pasta med ricotta og spinat toppet med tomater

Drømmer du om flere kødfrie dage? Så prøv denne lækre pastaret med ricotta, spinat og tomater, hvor vi forener vegetarisk med hurtigere end hurtig. Retten er helt perfekt til travle dage, hvor du gerne vil nyde et varmt aftensmåltid, men ikke har meget tid til madlavningen. Pastaretten kan laves klar på bare 15 minutter – det er hurtigere, end du kan nå at få takeaway fra det lokale pizzeria ind ad døren. Velbekomme!

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 1. marts 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

40 g spaghetti, rå
2 fed hvidløg
150 g cherrytomater
½ stk. citron
1 tsk. olie
150 g spinat, frossen
130 g ricotta, maks. 30+/17 %
20 g parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog spaghetti al dente efter anvisning på pakken.
2
Pres hvidløg og skær cherrytomater i kvarte. Riv skallen fra citron.
3
Varm olie i en pande og steg hvidløg i 30 sekunder. Tilsæt spinat, og lad den stege, til væden er kogt ind.
4
Rør ricotta, citronskal, og parmesanost i spinatblandingen. Smag til med salt, peber og citronsaft og vend pastaen i saucen.
5
Servér pastaretten med cherrytomater på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med lidt parmesanost og friske krydderurter.
Tip #2
Du kan drysse spødtstegt bacon over retten, men så er den ikke vegetarisk længere.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; spinat, frossen
Håndfuld 3:Ricotta, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Olie; parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
Smagsgivere:Citron; hvidløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:570570
Fedt:29 g29 g
Kulhydrat:46 g46 g
Kostfibre:7 g7 g
Protein:27 g27 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt