Cremet svampesuppe med kylling og ostebrød

Her er en cremet, mættende suppe med masser af umami fra svampe og et sprødt ostebrød til. Retten egner sig godt til en hverdagsaften og kan også laves i dobbeltportion.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 5. november 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Svampesuppe

200 g svampe
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
½ tsk. tørret timian
3 dl vand
2 dl mælk, maks. 3,5%
1 hønsekødsbouillon, terning
½ dl fløde, 38 %
1 kyllingebryst
50 g lufttørret skinke
50 g sukkerærter
flagesalt
peber

Tilbehør

1 fuldkornsbolle
30 g revet ost, 31+/18 % eller derover
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skyl og rens svampene og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg fint.
2
Opvarm en gryde ved mellem- til høj varme og kom 1 teskefuld olie på. Svits svampe, hvidløg og timian til svampene afgiver lidt væske og begynder at tage farve. Tag cirka halvdelen af svampene fra og sæt dem til side på en tallerken.
3
Kom vand og mælk i gryden og opløs bouillonterningen. Lad suppen simre i gryden i 5-10 minutter.
4
Blend så svampesuppen med en stavblender, til du får en ensartet konsistens. Tilsæt fløden og lad suppen simre videre ved lav til middel varme.
5
Skær kylling og skinken i små stykker.
6
Varm en pande op og kom 1 teskefuld olie på. Steg kylling i 5-6 minutter og kom så skinken ved. Steg videre i 3-4 minutter til kyllingestykkerne er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
7
Kom svampe, kyllingestykker og skinke i suppen.
8
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
9
Del brød i halve og kom ost på. Bag i 10-15 minutter, til de er gyldne og osten er smeltet.
10
Skær sukkerærter på skrå til fine strimler. Kom dem i suppen kort før servering, så de stadig har bid og friskhed.
11
Anret svampesuppen i en forvarmet dyb tallerken og servér med ostebrød til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Sukkerært; svamp
Håndfuld 3:Kyllingebryst; lufttørret skinke
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Fløde, 38 %; olie; revet ost, 31+/18 % eller derover
Smagsgivere:Flagesalt; hvidløg; hønsekødsbouillon, terning; peber; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt