Kartoffelsuppe med porre og bacon

Der er nogle, der mener, at suppe kun kan spises i de mørke måneder, hvor vi kryber sammen indenfor. I SenseMyDiet elsker vi suppe – hele året rundt. Suppe er både nemt at lave og spise – også de dage, hvor appetitten måske ikke er så stor. Du kan lave suppe af dine rester fra køleskabet, og hvis du laver en stor portion, kan du fryse resten ned til travle dage. Her får du en af vores helt varme favoritter: Fyldig og mættende kartoffelsuppe med porre og bacon. Den luner både krop og sjæl – og duer både på lyse og mørke dage.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 21. januar 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

1 porre
400 g kartofler
1 løg
10 g olie
1 terning bouillon, terning
½ l vand
1 dl fløde, 38 %
salt og peber

Topping

100 g bacon
persille
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er en del af håndfuld 3 erstattet af ekstra håndfuld 4. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Skyl porre helt fri for jord og skær i skiver. Skræl kartofler og skær dem i tern. Hak løg.
2
Varm olie i en tykbundet gryde. Svits porre, kartofler og løg i et par minutter - uden det når at tage farve. Kom bouillonterning og vand ved. Lad det simre under låg i cirka 20 minutter.
3
Blend suppen helt glat og rør fløde i. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
4
Steg bacon sprødt på en tør pande og læg det på fedtsugende papir. Hak eller smuldr bacon i små stykker. Hak persille.
5
Servér suppen i en varm skål eller dyb tallerken. Drys med bacon og persille.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom lidt revet muskatnød i suppen.
Tip #2
Kom flere grøntsager i suppen - for eksempel jordskokker eller knoldselleri.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; porre
Håndfuld 3:Bacon
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; persille; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6101220
Fedt:39 g78 g
Kulhydrat:45 g90 g
Kostfibre:6 g12 g
Protein:15 g30 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt