Kartoffelsuppe med porre og bacon

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 14. september 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

1 porre
400 g kartofler
1 løg
10 g olie
1 terning bouillon, terning
½ l vand
1 dl fløde, 38 %
salt og peber

Topping

100 g bacon
persille
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skyl porre helt fri for jord og skær i skiver. Skræl kartofler og skær dem i tern. Hak løg.
2
Varm olie i en tykbundet gryde. Svits porre, kartofler og løg i et par minutter - uden det når at tage farve. Kom bouillonterning og vand ved. Lad det simre under låg i cirka 20 minutter.
3
Blend suppen helt glat og rør fløde i. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
4
Steg bacon sprødt på en tør pande og læg det på fedtsugende papir. Hak eller smuldr bacon i små stykker. Hak persille.
5
Servér suppen i en varm skål eller dyb tallerken. Drys med bacon og persille.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; porre
Håndfuld 3:Bacon
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; persille; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt