Daddys oksekødspie

Denne opskrift på familiepie er en lørdagsfavorit, fyldt med smag og minder. Inspireret af mine New Zealandske rødder og min fars kærlighed til engelske retter, bringer denne pie både hygge og historie til middagsbordet. En fyldig proteinrig ret, der balanceres perfekt med en frisk, grøn salat som tilbehør. Perfekt til hyggelige aftener med hele familien – og måske en idé til at bringe det engelske køkken ind i dit eget hjem.

Tid i alt: 100 min.
Arbejdstid: 60 min.
Antal:
Udgivet d. 8. december 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødsauce

4 løg
4 fed hvidløg
30 g smør
1400 g hakket oksekød, 8-10 %
1 spsk. tørret oregano
salt og peber
2 oksekødsbouillon, terninger
3 dl kogende vand
4 spsk. ketchup
2 spsk. hvedemel
2 dl vand

Andet

830 g butterdej
1 æg
500 g blandet salat
270 g fraiche, maks. 9 %
9 spsk. ketchup
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der brugt Salling butterdej med 275 gram per rulle. Der er brugt tre ruller til den fulde opskrift til 9 personer.
Bemærk: Opskriften giver et moderat stykke til hver person. Hvis du har sultne teenagere eller velvoksne mænd rækker tærten til 6 personer.
Bemærk: Retten er kalorierig på grund af butterdejen. Hvis du tager et stykke uden så meget butterdej falder kalorieindholdet en hel del.

Sådan gør du

1
Skær løg i tynde halve ringe og hak hvidløg fint.
2
Opvarm en stor pande og smelt halvdelen af smørret. Svits kødet til det lige akkurat skifter farve. Krydrer med oregano, salt og peber. Stil det til side.
3
Brug samme pande og smelt resten af smørret. Steg løg og hvidløg til de begynder at tage farve. Lad dem ligge og simre i panden i cirka 10 minutter.
4
Opløs bouillonterninger i kogende vand.
5
Kom oksekød, bouillon og ketchup i panden med løg. Opvarm under omrøring til retten koger.
6
Pisk eller ryst hvedemel med koldt vand. Hæld jævningen i oksekødsblandingen lidt efter lidt under omrøring. Start med halvdelen af jævningen og kom så den mængde jævning i, der giver en tyk kødsauce. Fordel kødsaucen i en kold bradepande og sæt den til at køle af i cirka en halv time - gerne udenfor eller et sted, hvor det er koldt. Husk at dække det til, så der ikke kommer dyr.
7
Sæt ovnen på 220 grader varmluft.
8
Smør et højt ildfast fad på cirka 33 centimeter x 26 centimer med smør.
9
Læg så en plade butterdej i ene side af fadet på tværs, så det dækker helt ud over kanterne. Læg den anden plade butterdej i den anden side. Tryk butterdejen let ind mod siderne. Skær overskydende butterdej af helt oppe ved kanten af det ildfaste fad, så hele fadet er dækket af butterdej. Gem den overskydende butterdej. Den skal bruges som pynt ovenpå tærten. Prik huller i bunden af tærten med en gaffel, kom et rent viskestykke over og kom fadet på køl.
10
Rul det tredje stykke butterdej ud på et bord - lad det ligge på bagepapir. Rul det overskydende dej ud og skær små dekorationer. Du bestemmer selv formen, men du kan laver blade, hjerter eller noget helt tredje. Læg dekorationerne ovenpå det store stykke butterdej - start fra midten og arbejd dig udaf. Der skal være et frit stykke dej uden dekorationer ud til kanterne hele vejen rundt.
11
Pisk æg i en kop.
12
Saml tærten: Fordel oksekødssaucen i det ildfaste fad. Fold kanterne i siderne ned over oksekødsfyldet, så du har en kant af butterdej hele vejen rundt. Pensl kanten med æg. Læg nu det pyntede låg på tærten. Tryk siderne ned på den smurte butterdejskant med en gaffel. Pensl hele låget godt med æg og lav et lille snit med en kniv i midten af tærten, så dampen kan komme ud.
13
Bag tærten i cirka 15-20 minutter ved de 220 grader til tærten har hævet sig og har fået en god farve på toppen. Luk op for ovnen, så temperaturen falder hurtigt og skru ned på 180 grader. Luk ovnen igen og lad tærten bage i cirka 20 minutter til den er flot gyldenbrun i farven.
14
Servér med salat, fraice og ketchup til.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom et par spiseskefulde Worcestershire Sauce i kødsaucen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 8-10 %; æg
Håndfuld 4:Butterdej; hvedemel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Hvidløg; ketchup; oksekødsbouillon, terning; salt og peber; tørret oregano
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Kogende vand; vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:7156435
Fedt:39 g351 g
Kulhydrat:46 g414 g
Kostfibre:2 g18 g
Protein:42 g378 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt