Farseret porre med kartofler og grønt

Farseret porre er en velsmagende ret fra mormorkøkkenet, som nok har stået lidt i skyggen af andre mormorklassikere som stegt flæsk, karbonader og hakkebøffer. Det er en skam, for farseret porre smager skønt, og så er det i øvrigt en god måde at få et ekstra skud grønt ind i det skjulte. I opskriften her bliver farseret porre ledsaget af kartofler, grønt og smeltet smør, men du kan også lave en opbagt eller brun sovs, hvis du foretrækker det.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 25. oktober 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Farseret porre

1 porre
1 lille løg
250 g hakket grisekød, 4-7 %
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 spsk. havregryn
1 spsk. mælk, maks. 3,5%
½ tsk. salt
1 knsp. peber, sort
1 dl rasp
1 spsk. smør

Tilbehør

200 g kartofler
¼ blomkål, rå
1 gulerod
50 g grønne ærter, dybfrost
25 g smør
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Skær top og bund af porre, og rens den grundigt. Del porre i 4 stykker, og kog dem i letsaltet vand i 5-6 minutter afhængigt af størrelsen. Hæld vandet fra, og lad porrestykkerne dryppe af.
2
Pil og hak løg fint. Bland med hakket svinekød, æg, hvedemel, havregryn, mælk, salt og peber, og rør farsen sej.
3
Pres farsen rundt om porrestykkerne, og vend dem i rasp. Steg dem i smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
4
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter. Hæld vandet fra.
5
Skær blomkål i små buketter. Skæl gulerod, og skær den i grove tern. Kog begge dele i letsaltet vand i cirka 4 minutter. Lad ærterne koge med det sidste minut. Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne dryppe af.
6
Smelt smørret i en lille gryde, og lad det brune let.
7
Anret farseret porre, kartofler og grønt på en tallerken, hæld brunet smør over, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
I stedet for brunet smør, kan du serveret retten med brun eller opbagt sovs.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; grønne ærter, dybfrost; gulerod; løg; porre
Håndfuld 3:Hakket grisekød, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel; kartoffel; rasp
Fedt:Smør
Smagsgivere:Peber, sort; salt
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6201240
Fedt:25 g50 g
Kulhydrat:51 g102 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:40 g80 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt