Forloren hare med kartofler, sovs og grønt

Forloren hare er mormormad, når det er bedst. Det bacondækkede farsbrød får i ovnen selskab af en solid sjat mælk, der sammen med saft fra farsbrødet danner base for den bedste brune sovs, man kan forestille sig. Her bliver forloren hare serveret med kogte kartofler, ærter og gulerodstern, men det smager skønt med mange forskellige slags tilbehør som eksempelvis ovnstegte rodfrugter, kartoffelmos og hasselback kartofler.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 7. februar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Forloren hare

1 lille løg
300 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
1 ½ spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
3 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
3 skiver bacon

Kartofler

250 g kartofler

Sovs

1 dl madlavningsfløde 8 %
½ tsk. madkulør
2 tsk. majsstivelse
1 tsk. ribsgelé
salt og peber

Grønt

2 gulerødder
50 g grønne ærter, dybfrost
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er der skruet op for håndfuld 3 og 4 men ikke brugt af de 1-3 spiseskefulde fedt. Hvis du sparer et eller flere steder i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil og hak løg, og bland det med hakket kød, æg, rasp, hvedemel, 2 spiseskefulde mælk, salt og peber. Rør farsen sej, og form den til et farsbrød i et ovnfast fad. Læg bacon over, og skub enderne ind under farsbrødet. Hæld resten af mælken i fadet, og sæt det i ovnen i cirka 40 minutter, til farsbrødet er gennemstegt.
3
Skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre.
4
Sigt væden fra fadet over i en lille gryde, tilsæt madlavningsfløde, og bring gryden i kog. Tilsæt kulør, og jævn med majsstivelse rørt ud i vand, til den ønskede konsistens. Smag til med ribsgelé, salt og peber.
5
Skræl gulerødder, skær dem i tern, og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter. Lad ærter koge med det sidste minut. Hæld vandet fra.
6
Skær farsbrød i tykke skiver, og anret det på en tallerken sammen med kartofler og grønt. Servér med sovs.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan udelade bacon eller erstatte det med lufttørret skinke.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; gulerod; løg
Håndfuld 3:Bacon; hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel; majsstivelse; rasp
Smagsgivere:Madkulør; ribsgelé; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Madlavningsfløde 8 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6301260
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:52 g104 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:49 g98 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt