Fyldt squash med tun, bulgur, peberfrugt, tomat, persille og oliven

Squash, auberginer og andre slags grøntsager med forskelligt fyld havde muligvis deres storhedstid for et par årtier siden. Det gør dem dog ikke mindre mundvandsfremdrivende den dag i dag. Det er i øvrigt en super måde at få ekstra grønt på tallerkenen. Her er der tale om fyldt squash med et middelhavsinspireret indre bestående af en blanding af tun, bulgur, løg, hvidløg, peberfrugt, persille og oliven.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 10. maj 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Squash

30 g bulgur, rå
1 squash, rå
½ løg
1 fed hvidløg
1 tomat
½ peberfrugt
1 spsk. bredbladet persille
25 g oliven
1 ds. tun i vand, konserves
1 ½ spsk. olivenolie
salt og peber
20 g rasp
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog bulgur efter anvisning på pakken.
2
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
3
Halvér squash på langs, og skrab det meste af squashkødet ud med en ske uden at lave hul i skallen.
4
Hak squashkødet. Pil og hak løg og hvidløg. Skær tomat og peberfrugt i små tern, og hak persille. Hak oliven groft, og kassér eventuelle sten. Hæld væden fra tun.
5
Steg løg og hvidløg i halvdelen af olien, til løgene er klare. Tilsæt squashkød, tomat, peberfrugt og persille, og steg videre i et par minutter. Tilsæt nu bulgur, tun og oliven, og smag til med salt og peber.
6
Fordel fyldet i den udhulede squash, drys med rasp, og dryp resten af olien over. Læg eventuelt overskydende fyld ved siden af.
7
Bag fyldt squash i ovnen i 35-40 minutter, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; peberfrugt; squash, rå; tomat
Håndfuld 3:Tun i vand, konserves
Håndfuld 4:Bulgur, rå; rasp
Fedt:Oliven; olivenolie
Smagsgivere:Bredbladet persille; hvidløg; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt