Grøn carbonara med spaghetti og cherrytomater

Pasta carbonara er en elsket livret i mange familier. Den smager nemlig himmelsk og er samtidig nem at tilberede, og det er er en perfekt kombination i en travl hverdag. Der er dog ikke mange grøntsager i den klassiske italienske pastaret. Det laver vi om på med denne opskrift, der giver dig den klassiske smag og samtidig tanker dig op med gode og sunde grøntsager. Retten har alt det, du kender, og er derudover tilsat både spidskål, løg, forårsløg og cherrytomater.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 2. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Carbonara

40 g spaghetti, rå
40 g bacon i skiver
½ lille løg
100 g spidskål
2 forårsløg
130 g cherrytomater
20 g ost, 31+/ 18 % eller derover
1 dl mælk, maks. 3,5%
¼ dl fløde, 38 %
1 æg
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Retten bliver mere “æggeagtig” end cremet. Det er fordi, vi vælger at bruge hele ægget i stedet for kun blommen og vi gennemvarmer retten, så grøntsagerne bliver let tilberedte. Hvis du gerne vil have en cremet udgave, kan du erstatte de to æg med en ekstra halv deciliter fløde. Så du i alt bruger en hel deciliter fløde. Eller du kan nøjes med at bruge to æggeblommer og kun varme retten forsigtigt op efter de er tilsat – men så bliver grøntsagerne ikke tilberedt. Men valget er helt dit.

Sådan gør du

1
Kog spaghettien al dente efter anvisning på pakken.
2
Skær eller klip bacon i små stykker og finthak løg.
3
Skær spidskål i fine stimler og forårsløg i skiver. Halvér tomaterne.
4
Riv osten.
5
Svits bacon og løg i til det begynder at tage lidt farve. Kom mælk, fløde og revet ost ved og rør rundt. Skru ned for varmen og knæk æg i og rør rundt i 5-10 sekunder. Kom derefter spidskål og forårsløg i og vend det rundt i æggemassen. Kom den varme spaghetti i og tomatskiverne i og vend det hele rundt i et par minutter. Smag til med ekstra salt og peber.
6
Anret i en skål.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan erstatte spaghetti med andre slags pastaer og komme hvidløg og chili i retten for ekstra smag.
Tip #2
Pynt eventuelt retten med tallerkensmækkere eller andre spiselige blomster eller friske krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; forårsløg; løg; spidskål
Håndfuld 3:Bacon i skiver; æg
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Fløde, 38 %; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:630630
Fedt:34 g34 g
Kulhydrat:44 g44 g
Kostfibre:10 g10 g
Protein:30 g30 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt