Højtbelagt rugbrød med spinat, laks, æg og hollandaisesauce

Tankerne flyver hen på den klassiske ret Egg Benedict, når du ser på denne luksusudgave af en frokostret, der har alt, hvad du kan drømme om. I stedet for skinke og pocherede æg, som du kender fra Egg Benedict, får du her røget laks på rugbrød og spinat og et æg, der er kogt smilende. Hollandaisesaucen fuldender det hele, når den lun og lækker løber ned over det højtbelagte rugbrød. Med et drys karse på toppen er den indbydende rugbrødsmad klar til at spise.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 12. september 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 æg
1 fed hvidløg
½ spsk. olie
200 g spinat, helbladet, dybfrost
salt og peber
2 spsk. hollandaisesauce
1 skive rugbrød
80 g røget laks
1 spsk. karse
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog æg i 6-7 minutter. Hæld koldt vand på. Pil æg.
2
Hak hvidløg fint.
3
Varm olie på en pande og kom hvidløg og frossen spinat på. Lad spinaten optø på panden og svits det så i et par minutter. Krydr med salt og peber.
4
Opvarm eventuelt hollandaisesaucen.
5
Anret rugbrød med den varme spinatblanding, et lag laks og halve æg. Kom hollandaisesaucen på toppen. Krydr med salt og peber og pynt med karse.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan lave din egen hollandaisesauce eller bruge bearnaisesauce i stedet for.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Spinat, helbladet, dybfrost
Håndfuld 3:Røget laks; æg
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Hollandaisesauce; olie
Smagsgivere:Hvidløg; karse; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:550550
Fedt:35 g35 g
Kulhydrat:24 g24 g
Kostfibre:8 g8 g
Protein:33 g33 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt