Grøntsagstærte med bacon og ost

En tærte er en fantastisk ret. Ikke alene kan du trylle en lækker ‘tøm køleskabet’-tærte ud af det meste – de mætter også på et let og behagelig måde. Prøv denne nemme opskrift på grøntsagstærte med bacon og ost. Den er fuld af god smag og dejlige grøntsager – og så er æggemassen suppleret med hytteost for at sikre ekstra mæthed. Du kan give din tærte et ekstra grønt pift ved at tilsætte hakkede friske krydderurter til ægge-hytteostblandingen.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 24. marts 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Grøntsagsfyld og ost

270 g tærtedej, fuldkorn
1 løg
2 peberfrugter
1 squash, rå
7 tomater
100 g bacon
20 g olie
1 tsk. salt
½ tsk. peber
100 g ost, maks. 30+/17 %

Ægge-hytteostblanding

5 æg
350 g hytteost
½ tsk. salt
1 knsp. peber

Andet

5 håndfulde blandet salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 5 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er der brugt en stor håndfuld 3 men kun lidt fedt. Når du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hvis du har købt en færdiglavet tærtedej, så tag den ud fra køl og læs anvisningen på pakken.
3
Kom tærtedejen i en tærteform med bagepapir i bunden. Tærtedejen skal ligge på bagepapir. Prik bunden og forbag tærtebunden i cirka 10-12 minutter.
4
Skær løg i halve ringe og peberfrugt i strimler. Skær squash og tomat i tern og bacon i små stykker.
5
Steg løg og peberfrugt i olie i cirka 5 minutter til det har taget farve. Kom bacon ved og lad det svitse med i et par minutter.
6
Kom squash og tomat i og krydr med salt og peber. Lad det stege i et par minutter og sluk så for varmekilden.
7
Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen.
8
Fordel halvdelen af grøntsagsfyldet på tærten. Kom derefter halvdelen af ægge-hytteostblandingen over. Fordel så det sidste grøntsagsfyld på og slut af med den sidste halvdel af ægge-hytteostblandingen. Det løber måske en smule ud over tærtekanten, men det gør ikke noget, fordi der er bagepapir i bunden.
9
Fordel osten på toppen og bag tærten i 35 minutter.
10
Servér et stykke tærte med en til to håndfulde grøn salat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom en deciliter hakkede krydderurter i ægge-hytteostblandingen.
Tip #2
Hvis du laver en portion til 5 skal tærteformen have en størrelse på cirka 32 centimeter i diameteren.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; løg; peberfrugt; squash, rå; tomat
Håndfuld 3:Bacon; hytteost; ost, maks. 30+/17 %; æg
Håndfuld 4:Tærtedej, fuldkorn
Fedt:Olie
Smagsgivere:Peber; salt

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6153075
Fedt:34 g170 g
Kulhydrat:44 g220 g
Kostfibre:8 g40 g
Protein:30 g150 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt