Gryderet med nakkefilet, ærter og asparges med ris

Denne her lette og lækre gryderet med nakkefilet, ærter og grønne asparges er skøn simremad til forårets weekender. Saucen, som de møre stykker kød svømmer rundt i, får smag fra både bouillon, timian og æblemost, som bidrager med en let sødme og syre, der klæder kødet fortrinligt. Til denne gryderet er der brugt grønne asparges og ærter, men du kan sagtens variere rettens grønne elementer efter årstiden.

Tid i alt: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 8. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Gryderet

1 løg
250 g asparges, grøn
1 spsk. bredbladet persille
300 g svinenakkefilet
1 spsk. olie
2 dl bouillon
2 dl æblemost
1 drys tørret timian
1 laurbærblade
1 dl madlavningsfløde 8 %
50 g grønne ærter, dybfrost
2 tsk. majsstivelse
salt og peber

Ris

70 g ris
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg. Skær endespidser af asparges, og skær stængler i mundrette stykker. Pluk og hak persille. Skær nakkefilet i mundrette tern.
2
Brun nakkefilet i olie i en gryde, tilsæt løg, og steg videre, til løgene er klare. Tilsæt bouillon, æblemost, timian og laurbærblad, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i cirka 1 time, til kødet er mørt.
3
Tilsæt madlavningsfløde, asparges og ærter, og lad den simre videre 2 minutter.
4
Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.
5
Kog risene efter anvisning på pakken.
6
Pynt gryderetten med persille, og servér med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; grønne ærter, dybfrost; løg
Håndfuld 3:Svinenakkefilet
Håndfuld 4:Majsstivelse; ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon; bredbladet persille; laurbærblad; salt og peber; tørret timian
Mælkedressing:Madlavningsfløde 8 %
Nydelseselementer:Æblemost
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt