Hakkebøf med hvidløgskartofler og sprød spidskålssalat

Så dækker vi op til livret og dansk hygge, når det er bedst. Med denne opskrift får du nemlig smagen af en elsket dansk klassiker med et Sense-venligt twist. Hakkebøffen er nemlig kommet i farverigt selskab med lækre hvidløgsstegte kartofler i tern og en smuk spidskålssalat med gulerod og peberfrugt i varme rødlige toner – og så lige et saltet drys peanuts på toppen. En ret, der vil vække begejstring hos hele familien.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 55 min.
Antal:
Udgivet d. 16. marts 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartofler og edamamebønner

200 g kartofler
2 fed hvidløg
10 g olie
100 g edamamebønner
salt og peber

Hakkebøffer

250 g hakket oksekød, 8-10 %
10 g olie
salt og peber

Spidskålsalat og dressing

2 spsk. sojasauce
salt og peber
10 g olie
200 g spidskål
2 gulerødder
½ peberfrugt
15 g peanuts
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Skræl kartofler og skær dem i tern. Hak hvidløg.
2
Steg kartofler og hvidløg i olie i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
3
Tilsæt edamame bønner, og varm igennem. Krydr med salt og peber.
4
Form oksekød til en bøf per person og steg i olie til kødet har den kernetemperatur, du ønsker. Krydr med salt og peber.
5
Rør sojasauce, salt og peber sammen med olie til en dressing.
6
Snit spidskål fint, riv gulerod og skær peberfrugt i strimler.
7
Vend spidskål, gulerod og peberfrugt med dressingen.
8
Anret hakkebøf med hvidløgsstegte kartofler og spidskålssalat. Drys peanuts på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; peberfrugt; spidskål
Håndfuld 3:Edamamebønner; hakket oksekød, 8-10 %
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; peanut
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber; sojasauce

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5851170
Fedt:31 g62 g
Kulhydrat:30 g60 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:40 g80 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt