Hakkebøf med spicy dip og grønkålssalat med æble, tranebær og nødder

En hakkebøf serveret med en god salat er enkel men velsmagende aftensmad. Her er der tale om en salat med hakket grønkål, tørrede tranebær, æble og valnødder i en citronvinaigrette med honning og sennep. Hertil kommer også en krydret dip til hakkebøffen lavet på på fraiche, Sriracha chilisauce og paprika. Er lysten til det, kan du smage dippen til med en anelse revet hvidløg og et dryp citronsaft.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 31. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Grønkålssalat

130 g grønkål, rå
1 æble
20 g valnødder
20 g tranebær, tørret

Dressing

1 ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ citron
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber

Hakkebøf

400 g hakket oksekød, 3-7 %
salt og peber
1 tsk. olie
1 tsk. smør

Dip

4 spsk. fraiche, maks. 9 %
1 nip paprika
2 tsk. sriracha chili sauce
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Rib grønkål, og hak den. Skær æble i tynde både, og hak valnødder groft. Kom det hele i en skål med tranebær.
2
Pisk olivenolie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.
3
Ælt farsen let, og form 1 bøf per person. Hak bøffen med bagsiden af en kniv på begge sider. Krydr med salt og peber, og steg i olie og smør, til den har den kernetemperatur, du ønsker. Lad kødet hvile.
4
Rør fraiche og paprika sammen, og smag til med chilisauce, salt og peber.
5
Anret hakkebøf på en tallerken med grønkålssalaten, og servér sammen med dippen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønkål, rå; tranebær, tørret; æble
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; olie; smør; valnød
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; honning; paprika; salt og peber; sriracha chili sauce
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt