Indisk curry med ris toppet med koriander

Indisk mad er et hit, når aftensmaden skal på bordet i de danske familier. Det indiske køkken byder på retter med masser af smag og cremede saucer, som både små og store elsker. Her får du opskriften på en lækker indisk curry med kylling. Curryen består af en hjemmelavet krydderiblanding, der smager fantastisk sammen med tomat og fraiche, der giver retten en blød og cremet smag. Nyd den smagfulde indiske curry sammen med ris. Top gerne retten med skyr, lime og koriander inden servering.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 6. marts 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Gryderet

80 g fuldkornsris, rå
350 g kyllingeinderfilet
1 spsk. citronsaft
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk. frisk ingefær
½ tsk. kardemomme
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. chilipulver
1 tsk. paprika
1 tsk. garam masala
salt og peber
20 g olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
½ dl fraiche, maks. 9 %

Topping

1 dl skyr naturel
1 lime
1 håndfuld koriander
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog ris efter anvisningen på pakken.
2
Skær kylling i mundrette stykker. Vend kyllingestykkerne i citronsaft, og lad dem stå i en skål.
3
Hak løg, hvidløg og ingefær groft. Blend løg, hvidløg, ingefær, kardemomme, gurkemeje, chilipulver, paprika, garam masala, salt og peber med en anelse vand til en ensartet krydderipasta.
4
Opvarm olie i en dyb pande eller en gryde, og tilsæt krydderipastaen. Steg i 2-3 minutter ved høj varme. Kom de hakkede tomater og tomatpuré ved, og rør godt rundt. Kom kyllingestykkerne i, og lad simre i cirka 10 minutter. Sluk for varmekilden og rør fraiche i og smag til med salt og peber.
5
Servér retten med ris. Top med skyr og pynt med lime og koriander.

Tips og gode råd

Tip #1
Hvis du ikke har alle krydderierne i din husholdning, kan du nøjes med dem, du har. Du kan erstatte garam masala med karry.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Kyllingeinderfilet
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chilipulver; citronsaft; frisk ingefær; garam masala; gurkemeje; hvidløg; kardemomme; koriander; lime; paprika; salt og peber; tomatpuré
Mælkeprodukter:Skyr naturel
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6301260
Fedt:19 g38 g
Kulhydrat:55 g110 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:56 g112 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt