Italienske kødboller med ratatouille og pasta

Få dig en solid bid italiensk velsmag med denne her opskrift på saftige kødboller krydret med hvidløg, parmesan, oregano og basilikum. Dertil kommer en portion fuldkornspasta samt en lækker hjemmelavet ratatouille med aubergine, squash og peberfrugt, som har simret i en dejlig og smagsintens tomatsauce. Disse italienske kødboller er en hyldest til det amerikansk-italienske køkken, som sammen med ratatouillen forener to kulinariske verdener på én tallerken.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 17. juli 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ratatouille

1 løg
3 fed hvidløg
1 aubergine, rå
1 squash, rå
1 peberfrugt
1 spsk. olivenolie
1 ds. hakkede tomater
1 dl vand
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
salt og peber

Kødboller

1 løg
1 fed hvidløg
400 g hakket gris og kalv, 4-7 %
20 g parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
1 æg
3 spsk. rasp
salt og peber
1 spsk. olie

Tilbehør

100 g fuldkornspastaskruer, tørrede
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skær aubergine, squash og peberfrugt i mundrette tern.
2
Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt aubergine, squash og peberfrugt, og steg videre i et par minutter. Vend hakkede tomater, vand, tomatpuré og krydderier i gryden, bring den i kog, og lad den simre under låg i 15 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt lidt mere vand undervejs hvis nødvendigt, og smag til med salt og peber.
3
Pil og hak løg og hvidløg. Bland med hakket kød, revet parmesan, krydderier, æg, rasp, salt og peber. Rør farsen sej, form den til kødboller, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
4
Kog pasta efter anvisning på pakken.
5
Anret ratatouille, kødboller og pasta på en tallerken, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; hakkede tomater; løg; peberfrugt; squash, rå
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Fuldkornspastaskruer, tørrede ; rasp
Fedt:Olie; olivenolie; parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; paprika; salt og peber; tomatpuré; tørret basilikum; tørret oregano
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt