Italienske kødboller med tomatsauce toppet med parmesan og persille

Få stemningen, duften og smagen af Italien helt hjem i stuen med denne lækre pastaret. Der er kræset særligt for kødbollerne, hvor farsen er tilsat en lækker brødblanding opblødt i mælk. De bløde brødtern sørger for, at kødbollerne bliver bløde, luftige og helt uimodståelige. Retten er frysevenlig, så lav gerne dobbeltportion. Vi serverer kødbollerne med spaghetti, men du kan også vælge pappardelle, fettuccine, penne eller fusilli.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 22. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødboller

½ løg
2 fed hvidløg
40 g franskbrød
½ dl mælk, maks. 3,5%
1 dl persille
25 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
400 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Tomatsauce

½ løg
2 fed hvidløg
10 g olie
800 g tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
1 nip chilipulver
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
salt og peber

Andet

120 g pasta, tørret

Topping

15 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
persille
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 3 eller 6 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Lav kødboller først. Hak løg meget fint, pres hvidløg og skær brød i små tern. Vend løg, hvidløg og brødtern i mælk indtil mælken er suget ind i brødet.
3
Hak persille og riv parmesanost på et rivejern.
4
Kom brødblandingen, kød, æg, persille, parmesanost, salt og peber i en skål og bland det til en ensartet fars. Lav 15 kødboller og læg dem på bagepapir på en bageplade. Ovnsteg dem i 20 minutter.
5
Kog pasta al dente efter anvisning på pakken.
6
Lav tomatsaucen. Hak løg og hvidløg fint. Svits i olie i et par minutter og tilsæt så tomatsaucen. Krydr med chilipulver, oregano og timian og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. Læg kødbollerne i tomatsaucen og varm dem igennem.
7
Servér pasta med kødboller og tomatsauce på toppen. Drys persille og revet parmesanost.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Franskbrød; pasta, tørret
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Chilipulver; hvidløg; peber; persille; salt; salt og peber; tørret oregano; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5651695
Fedt:17 g51 g
Kulhydrat:51 g153 g
Kostfibre:9 g27 g
Protein:45 g135 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt