Kartoffel-gulerodssuppe med parmaskinke

Vintertid er suppetid. For der er ikke noget så skønt som at komme ind ude fra kulden til en skål dampende varm suppe. Her får du en fyldig variant, hvor den klassiske kartoffelsuppe er blandet med gulerod. Det giver en varm og fristende farve og en rund og indbydende smag, der er svær at holde sig fra. Nyd din kartoffel-gulerodssuppe med sprød parmaskinke på toppen – så får du et salt og knasende pift til den fyldige suppe.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 14. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Topping

4 skiver parmaskinke

Suppe

200 g kartofler
2 gulerødder
½ løg
1 fed hvidløg
10 g smør
3 ½ dl vand
½ bouillon, terning
¼ dl fløde, 38 %
1 nip salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 225 grader. Kom parmaskinke på bagepapir på en bageplade og bag parmaskinken i 6-7 minutter til den er sprød. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker.
2
Skræl kartofler og gulerødder og skær i grove stykker eller tern.
3
Pil løg og hvidløg og hak løg fint. Pres eller hak hvidløg.
4
Svits løg og hvidløg i smør i en tykbundet gryde. De skal blive klare og ikke brune.
5
Tilsæt kartofler og gulerødder og lad det hele svitse i smør. Lad det hele stege i cirka 5-6 minutter.
6
Tilsæt vand, bouillonterning og fløde og lad det hele koge til grøntsagerne er møre.
7
Blend suppen med stavblender og smag til med salt og peber.
8
Servér suppen med den stegte parmaskinke.

Tips og gode råd

Tip #1
Parmaskinke kan udskiftes med 50 gram ristet bacon.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg
Håndfuld 3:Parmaskinke
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:575575
Fedt:28 g28 g
Kulhydrat:49 g49 g
Kostfibre:7 g7 g
Protein:25 g25 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt