Krydrede frikadeller med bulgursalat og yoghurtdip

Her kommer den klassiske frikadelles frække fætter, som er smækfyldt med smag takket være tilføjelsen af blandt andet hvidløg, Sriracha chilisauce og varme krydderier. De krydrede frikadeller får selskab af en mellemøstligt inspireret salat med bulgur, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og friske krydderurter. Hertil kommer en yoghurtdip, som du kan køle smagsløgene af i, hvis du har været lidt for rundhåndet med chilisaucen i frikadellerne.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 18. oktober 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Bulgursalat

70 g bulgur, rå
1 lille rødløg
110 g cherrytomater
1 peberfrugt
1 dl krydderurter efter eget ønske
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ citron
salt og peber

Yoghurtdip

1 spsk. krydderurter efter eget ønske
1 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel
¼ citron
1 nip sukker
salt og peber

Frikadeller

1 løg
2 fed hvidløg
250 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 spsk. sriracha chili sauce
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. spidskommen
1 æg
2 spsk. rasp
salt og peber
1 spsk. olie
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog bulgur efter anvisning på pakken, og afkøl.
2
Pil og hak rødløg. Halvér cherrytomater, og skær peberfrugt i små tern. Pluk og hak krydderurter. Vend det hele sammen med bulgur og olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber.
3
Pluk og hak krydderurter, og pil og riv hvidløg fint. Bland yoghurt med krydderurter, og smag til med hvidløg, citronsaft, sukker, salt og peber.
4
Pil og hak løg og hvidløg. Bland med hakket kød, chilisauce, krydderier, æg, rasp, salt og peber. Rør farsen sej, form den til frikadeller, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
5
Anret frikadeller og bulgursalat på en tallerken, og servér med yoghurtdip.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; løg; peberfrugt; rødløg
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Bulgur, rå; rasp
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; olie
Smagsgivere:Citron; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; paprika; salt og peber; spidskommen; sriracha chili sauce; sukker; tørret oregano
Mælkeprodukter:Yoghurt naturel
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt