Krydrede kødboller i tomatsauce med couscous

Tag på en kulinarisk rejse til Nordafrika, hvor inspirationen til denne ret med krydrede kødboller i hjemmelavet tomatsauce kommer fra. Kødboller er altid et hit, uanset om du finder dem i en gammeldags hønsekødssuppe, i en god omgang boller i karry eller på svensk manér med tyttebær. I kødbollerne her er der brugt flittigt fra krydderihylden, hvilket sender tankerne i retning af det marokkanske smagsunivers.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 29. marts 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødboller og sauce

1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
2 gulerødder
250 g hakket oksekød, 10-12 %
1 tsk. tørret oregano
1 nip spidskommen
1 nip chilipulver
1 æg
2 spsk. rasp
salt og peber
1 ½ spsk. olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré

Tilbehør

80 g couscous, rå
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugt i grove tern. Skræl gulerødder, og skær dem i tern.
3
Bland hakket oksekød med halvdelen af løg og hvidløg, krydderier, æg, rasp, salt og peber. Rør farsen sej, form den til kødboller, og brun dem i olie på en pande. Fordel dem i et ovnfast fad.
4
Steg resten af løg og hvidløg på samme pande, til løgene er klare. Tilsæt resten af grøntsagerne, og steg videre i 2 minutter. Kom hakkede tomater og tomatpuré ved, bring pandens indhold i kog, og lad det simre i 5 minutter minutter. Smag til med salt og peber.
5
Hæld tomatsaucen over kødbollerne, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
6
Tilbered couscous efter anvisningen på pakken.
7
Nyd kødbollerne med sauce og couscous.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt eventuelt retten med friske krydderurter ved servering. Både koriander, persille og oregano egner sig glimrende.
Tip #2
Hvis lysten er til det, kan du krydre saucen med chilipulver, spidskommen, paprika eller oregano.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 10-12 %; æg
Håndfuld 4:Couscous, rå; rasp
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chilipulver; hvidløg; salt og peber; spidskommen; tomatpuré; tørret oregano

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6401280
Fedt:24 g48 g
Kulhydrat:57 g114 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:39 g78 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt