Krydrede oksefarsspyd med bulgursalat

De her krydrede oksefarsspyd henter inspiration fra det Mellemøstlige køkken med den flittige brug af krydderier samt den farverige bulgursalat, som ledsager spyddene. Er der forår i luften og høj sol, kan du med fordel grille oksefarsspyddene på en kul- eller gasgrill, hvilket bidrager med ekstra smag. Ellers fungerer ovnens grillfunktion dog også glimrende, og du kan sågar benytte en pande, hvis det er at foretrække.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 26. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Spyd

½ løg
1 fed hvidløg
1 spsk. persille
250 g hakket oksekød, 10-12 %
2 knsp. spidskommen
2 knsp. paprika
2 knsp. chilipulver
2 spsk. rasp
salt og peber
2 spsk. olie

Bulgursalat

80 g bulgur, rå
½ broccoli, rå
2 spsk. persille
2 forårsløg
1 spsk. olivenolie
½ citron
salt og peber
50 g granatæblekerner
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på grillfunktion.
2
Pil og hak løg og hvidløg fint, og hak persille. Bland med hakket oksekød, krydderier, rasp, salt og peber. Rør farsen sej, del den i 2, og form til lange pølser. Stik et spyd i hver, og pensl med olie.
3
Grill spyddene på en grill eller på en ovnrist i den øverste del af ovnen i 10 minuttter, eller til de er gennemstegte. Vend dem 1-2 gange under stegningen.
4
Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Afkøl.
5
Skær broccoli i små buketter, og del dem på langs. Kog broccoli i letsaltet vand i 1 minut. Hak persille, og snit forårsløg fint. Bland broccoli, persille og forårsløg med bulgur og olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber.
6
Servér oksefarsspyd med bulgursalat til. Drys granatæblekerner på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; forårsløg; granatæblekerne; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 10-12 %
Håndfuld 4:Bulgur, rå; rasp
Fedt:Olie; olivenolie
Smagsgivere:Chilipulver; citron; hvidløg; paprika; persille; salt og peber; spidskommen
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt