Krydret bønnegryde med tomat, peberfrugt og gulerod med ris

Lad dig forføre af smagene fra eksotiske himmelstrøg med denne her krydrede bønnegryde med tomat, peberfrugt og gulerod. Opskriften byder på en skøn blanding af chili, hvidløg, karry og garam masala, der tilføjer dybde og kompleksitet til den velafbalancerede tomatsauce. De varme og krydrede smagsnoter passer perfekt til både bønner og grøntsager. Bønnegryden serveres med ris samt kølig yoghurt på toppen til at skabe kontrast til resten.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 4. september 2024 af SenseMyDiet
Nyhed!
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

80 g ris

Kikærtegryde

1 løg
2 fed hvidløg
½ chili
1 peberfrugt
2 gulerødder
1 ds. bønnemix, tilberedte
1 spsk. olie
2 tsk. karrypulver
1 tsk. garam masala
1 grøntsagsbouillon, terning
1 dl vand
1 ds. hakkede tomater
50 g babyspinat
salt og peber

Andet

½ dl yoghurt naturel
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Hak chilipeber, og skær peberfrugt i tern. Skræl gulerod, og skær i tern. Dræn bønnemix.
3
Steg løg, hvidløg, chili, peberfrugt og gulerod i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt karry og garam masala, og steg videre i 30 sekunder.
4
Opløs bouillonterning i kogende vand. Tilsæt så bouillon og hakkede tomater, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Tilsæt bønnemix, og lad retten simre videre i 5 minutter. Vend babyspinat i, og rør, til den falder sammen. Smag til med salt og peber.
5
Anret i en dyb tallerken, top med yoghurt, og servér med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Babyspinat; gulerod; hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Bønnemix, tilberedt
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chili; garam masala; grøntsagsbouillon, terning; hvidløg; karrypulver; salt og peber
Mælkedressing:Yoghurt naturel
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt