Kylling i baconsvøb med ovnstegte rodfrugter, rødløg og krydderurtedip

Ovnmad er ægte hyggemad, og retten her er ingen undtagelse. Maden passer sig selv i ovnen, og der er god tid til at rydde af. Imens spreder den dejligste duft sig i køkkenet, som får mundvandet til at løbe. Denne ret består af baconsvøbt kyllingebryst og ovnstegte rodfrugter i form af kartofler, knoldselleri og gulerod tilsat et drys timian. Kyllingen og rodfrugterne får desuden selskab af bagte rødløg og en dip med krydderurter.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 12. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kylling og grønt

250 g kartofler
½ knoldselleri
2 gulerødder
1 rødløg
2 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
salt og peber
2 kyllingebryst
2 skiver bacon

Krydderurtedip

1 spsk. persille
1 spsk. purløg
8 spsk. fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl kartofler, knoldselleri og gulerod, og skær dem i grove tern. Pil rødløg, og skær det i både. Kom det hele i et ovnfast fad, vend olie, timian, salt og peber i, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
3
Krydr kyllingebryst med salt og peber, og vikl bacon omkring, Læg det i fadet med rodfrugter og rødløg, sæt det tilbage i ovnen i 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og rodfrugterne er gyldne og møre.
4
Hak persille og purløg. Bland det med fraiche, og smag til med salt og peber.
5
Servér kyllingen med rodfrugter, rødløg og krydderurtedip.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; knoldselleri; rødløg
Håndfuld 3:Bacon; kyllingebryst
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Persille; purløg; salt og peber; tørret timian
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt