Kyllingefrikadeller med stuvet spidskål

Selv om tilbehøret til retten her er så klassisk, som det kan blive, så må den traditionelle mormorfrikadelle i dette tilfælde vige til fordel for en krydret udgave af selvsamme spise på kyllingefars. Kyllingefrikadellerne er blandt andet tilsat hvidløg, revet gulerod og krydderurter, som klæder det delikate kyllingekød så godt. Til disse kyllingefrikadeller serveres stuvet spidskål, men du kan også bruge hvidkål, hvis du foretrækker det. Den skal blot koge et par minutter længere.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 8. maj 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kyllingedeller

1 fed hvidløg
3 forårsløg
1 gulerod
1 spsk. purløg
1 spsk. persille
400 g hakket kyllingekød 3-6 %
2 spsk. havregryn
1 æg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
10 g smør

Stuvet spidskål

600 g spidskål
20 g smør
2 spsk. hvedemel
2 ½ dl mælk, maks. 3,5%
1 nip revet muskatnød
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er der skruet op for håndfuld 3 og grønt men kun brugt en lille håndfuld 4. Hvis du sparer et eller flere steder i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Pil og hak hvidløg fint. Hak forårsløg, og skræl og giv gulerod. Snit purløg, og hak persille. Kom det i en skål med hakket kylling, havregryn, æg, salt og peber. Rør farsen sej.
2
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
3
Snit spidskål, og kog den letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, men gem 2 ½ deciliter af det.
4
Smelt smør i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Rør kogevandet fra kålen og mælk i lidt efter lidt, til der dannes en opbagt sovs uden klumper. Lad sovsen simre ved lav varme i 5-6 minutter, og smag til med muskatnød, salt og peber.
5
Vend kålen i sovsen, og lun den igennem.
6
Anret kyllingefrikadeller og stuvet spidskål på en tallerken, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Spidskål kan erstattes med hvidkål. Bruger du hvidkål, skal denne koge et par minutter længere.
Tip #2
Forårsløg kan erstattes af løg.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; gulerod; spidskål
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %; æg
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Hvidløg; peber; persille; purløg; revet muskatnød; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151230
Fedt:28 g56 g
Kulhydrat:27 g54 g
Kostfibre:13 g26 g
Protein:57 g114 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt