Kyllingegryde med cider, fløde, ærter og porre med ris

Glem alt om vinterens og efterårets tunge simreretter. Denne lette og lækre kyllingegryde smager dejligt, uanset om det er koldt eller varmt udenfor. Gryderetten får smag fra blandt andet cider, en lille sjat fløde, ærter og porre, som klæder de saftige kyllingestykker så godt. Kyllingegryden bliver her ledsaget af en portion kogte ris, men du kan servere den med både pasta, kartoffelmos eller bare et stykke godt brød, hvis du foretrækker det.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 30. juli 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ris

70 g ris

Kyllingegryde

1 lille løg
1 fed hvidløg
1 porre
2 kyllingebryst
1 spsk. olie
1 dl cider
1 ½ dl hønsekødsbouillon
1 laurbærblade
1 drys tørret timian
100 g grønne ærter, dybfrost
½ dl fløde, 38 %
1 tsk. majsstivelse
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Fjern porretop og -bund, og skyl helt ren for jord. Skær porre i ringe. Skær derefter kyllingebryst i mundrette tern.
3
Brun kyllingetern i olie i en gryde, til de tager farve. Kom løg, hvidløg og porre ved, og steg videre, til løgene er klare. Tilsæt cider, bouillon, laurbærblad og timian, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 8-10 minutter. Tilsæt ærter og fløde, og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
4
Servér kyllingegryden med ris.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug så vidt muligt en tør cider til retten. Alternativt kan du bruge hvidvin i stedet.
Tip #2
Pynt eventuelt retten med friske krydderurter eller ærteskud.
Tip #3
Kom eventuelt lidt ekstra bouillon i retten, hvis du ønsker mere sauce.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; løg; porre
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Majsstivelse; ris
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; laurbærblad; salt og peber; tørret timian
Nydelseselementer:Cider

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5801160
Fedt:21 g42 g
Kulhydrat:50 g100 g
Kostfibre:7 g14 g
Protein:38 g76 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt