Kyllingegryde med svampe, ærter, fløde og hvidvin med pasta

Denne her kyllingegryde med svampe og ærter i en cremet flødesovs med hvidvin smager af weekend og gæstemad. Til gengæld er den nem at bikse sammen, så den kan også fint indgå på menuen en hverdagsaften. Her bliver kyllingegryden ledsaget af pasta, men du kan servere den med både kogte eller ovnstegte kartofler, kartoffelmos og ris, hvis du foretrækker det. Du kan også bruge helt almindelig champignon i stedet for et mix af flere slags svampe.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 18. oktober 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Pasta

70 g pasta, tørret

Kyllingegryde

1 løg
2 fed hvidløg
200 g svampemix, friske svampe
2 kyllingebryst
1 spsk. olie
salt og peber
1 dl hvidvin
1 dl hønsekødsbouillon
1 dl fløde, 38 %
1 tsk. tørret timian
80 g grønne ærter, dybfrost
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog pasta efter anvisning på pakken.
2
Pil og hak løg og hvidløg, og skær svampe i mundrette stykker.
3
Skær kyllingebryst i tern, brun dem i olie på en pande, og krydr med salt og peber. Sæt til side.
4
Steg svampe på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og steg videre, til løgene er klare. Tilsæt hvidvin, og kog ind til det halve. Kom kyllingetern, bouillon, fløde og timian ved, bring pandens indhold i kog, og lad den simre i 4-5 minutter under låg.
5
Tilsæt ærter og pasta, lun igennem, og smag til med salt og peber.
6
Anret i en dyb tallerken, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; løg; svampemix, friske svampe
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Pasta, tørret
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; salt og peber; tørret timian
Nydelseselementer:Hvidvin
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt