Kyllingelasagne med salat

Lasagne er altid et hit. Her får du opskriften på en lækker en af slagsen lavet med hakket kyllingekød i stedet for okse. Servér lasagnen til frokost eller aftensmad sammen med en grøn salat. Lav gerne dobbeltportion, så du kan fylde nogle stykker lasagne i fryseren. Det er nemt og lækkert – og du vil takke dig selv en dag, hvor du har travlt eller overskuddet til den store madlavning ikke lige er der.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 25. maj 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kødsovs

1 løg
2 fed hvidløg
300 g hakket kyllingekød 3-6 %
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. paprika
salt og peber
1 ds. hakkede tomater

Bechamel

15 g smør
1 spsk. hvedemel
3 dl mælk, maks. 3,5%
salt
revet muskatnød

Andet

80 g lasagneplade, fuldkorn
2 skiver ost, 31+/ 18 % eller derover

Tilbehør

100 g blandet salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak løg og hvidløg fint.
3
Svits det hakkede kyllingekød i en tykbundet gryde. Kom løg og hvidløg ved, og lad det svitse med. Krydr med oregano, paprika, salt og peber. Tilsæt hakkede tomater, og lad kødsovsen koge 5 minutter. Tag gryden af blusset.
4
Smelt smørret, og drys mel i. Rør godt rundt, imens du tilsætter mælk, lidt efter lidt. Smag til med salt og muskatnød.
5
Læg lagvis kødsovs, lasagneplader og bechamel i et lille ovnfast fad. Læg ost på toppen, og bag lasagnen i cirka 45 minutter, til den er færdig.
6
Servér lasagnen med salat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan sagtens komme flere grøntsager i lasagnen, for eksempel gulerod, squash eller peberfrugt.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %
Håndfuld 4:Hvedemel; lasagneplade, fuldkorn
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Hvidløg; paprika; revet muskatnød; salt; salt og peber; tørret oregano
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6451290
Fedt:23 g46 g
Kulhydrat:53 g106 g
Kostfibre:16 g32 g
Protein:52 g104 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt