Lasagne med mornaysauce og ost

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 21. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kødsauce

3 fed hvidløg
1 løg
2 gulerødder
1 oksekødsbouillon, terning
1 dl kogende vand
10 g olie
salt og peber
1 spsk. tørret oregano
400 g hakket oksekød, 3-7 %
400 g hakkede tomater

Lasagneplader og topping

40 g ost, 31+/ 18 % eller derover
100 g lasagneplade, fuldkorn
200 g let mornaysauce 4 %
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak hvidløg og løg fint. Riv gulerødder groft på et rivejern.
3
Opløs bouillonterning i kogende vand.
4
Opvarm olie i en pande og svits hvidløg, løg og gulerod til det begynder at tage farve. Krydr med salt, peber og oregano. Kom kød ved. Del kødet i små stykker og lad det svitse sammen med grøntsagerne i 4-5 minutter. Rør hakkede tomater og bouillon i. Lad kødsaucen simre i 5-10 minutter.
5
Riv osten til topping på lasagnen.
6
Kog lasagnepladerne i cirka 8 minutter.
7
Saml lasagnen i et ovnfast fad. Start med et lag kødsauce. Derefter lasagneplader, et lag af mornaysauce, et lag lasagneplader, kødsovs, et lag lasagneplader mere og til sidst et lag mornaysauce. Bag lasagnen i cirka 30 minutter. Kom revet ost på og bag lasagnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og har den farve, du ønsker.
8
Servér lasagnen med friske krydderurter ovenpå.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Lasagneplade, fuldkorn
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; krydderurter efter eget ønske; oksekødsbouillon, terning; salt og peber; tørret oregano
Mælkedressing:Let mornaysauce 4 %
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt