Løgsuppe med linser og ostebrød

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 26. november 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Løgsuppe

2 løg
2 hønsekødsbouillon, terninger
8 dl kogende vand
20 g smør
½ spsk. hvedemel
150 g røde linser, tørrede
2 forårsløg
salt og peber

Ostebrød

100 g naanbrød
50 g pizzasauce, maks. 60 kcal pr. 100 g, fra glas
40 g revet mozzarella, min. 18 %
salt og peber
2 spsk. purløg
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
3
Opløs bouillonterningerne i kogende vand.
4
Smelt smørret i en stor gryde, og steg løgringene klare i smørret – de må ikke brune. Drys mel hen over løgene, når de er klare. Rør godt rundt, og spæd langsomt op med bouillon. Tilsæt linserne, og lad suppen småkoge i 20-25 minutter.
5
Skær ringe af forårsløg, og tilsæt dem i suppen de sidste 5 minutter af kogetiden. Spæd op med lidt mere vand, hvis suppen skal være tyndere og smag til med salt og peber.
6
Flæk naanbrødet på langs. Læg brødene med ydersiden opad på bagepapir på en bageplade. Smør et fint lag pizzasauce på brødene, og drys med mozzarella. Krydr med salt og peber. Bag midt i ovnen i 10-15 minutter. Hold øje med brødene undervejs – de skal være gyldne. Hak purløg fint og drys på brødene.
7
Servér den varme løgsuppe med ostebrød til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; løg; pizzasauce, maks. 60 kcal pr. 100 g, fra glas
Håndfuld 3:Røde linser, tørrede
Håndfuld 4:Hvedemel; naanbrød
Fedt:Revet mozzarella, min. 18 %; smør
Smagsgivere:Hønsekødsbouillon, terning; purløg; salt og peber
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt