Måltidssalat med quinoa, salatost, edamamebønner og pærer vendt i sennepsdressing

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 14. marts 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Måltidssalat

300 g edamamebønner, bælgede fra frost
1 ½ dl quinoa, rå
3 pærer
130 g grønkål, rå
80 g valnødder
200 g salatost i tern 3 %
50 g tranebær, tørret
1 håndfuld ærteskud

Sennepsdressing

1 citron
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. flydende honning
½ dl olie
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 eller 8 portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Optø edamamebønnerne på forhånd. Spar også tid ved at koge quinoaen på forhånd.

Sådan gør du

1
Optø edamamebønnerne. Du kan eventuelt overhælde dem med kogende vand og komme dem i en si.
2
Kog quinoa efter anvisning på pakken.
3
Skær pærer i tynde skiver.
4
Lav sennepsdressingen. Pres saften fra citron og pisk det med sennep, honning, olie, salt og peber. Smag dressingen til. Hæld halvdelen af sennepsdressingen over pæreskiverne og vend dem rundt.
5
Skyl grønkålen og riv eller hak i små stykker. Hak eventuelt valnødderne i lidt mindre stykker.
6
Byg din salat. Start med at vende grønkål, quinoa, edamamebønner og salatost sammen i en stor skål eller i et fad. Hæld resten af sennepsdressingen over og vend rundt. Fordel pæreblandingen ovenpå og vend igen rundt i salaten. Kom derefter valnødder og tranebær på toppen. Pynt med ærteskud.
7
Servér en portion med ærteskud på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Køb grønkålen hakket i pose klar til brug.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønkål, rå; pære
Håndfuld 3:Edamamebønne, bælget fra frost; salatost i tern 3 %
Håndfuld 4:Quinoa, rå; tranebær, tørret
Fedt:Olie; valnød
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; flydende honning; salt og peber; ærteskud

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6152460
Fedt:32 g128 g
Kulhydrat:51 g204 g
Kostfibre:9 g36 g
Protein:27 g108 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt