Madpandekager med krydret svinekød, fraiche, peberfrugt og spidskål

Madpandekager er indbegrebet af hyggemad, og denne variant med smagsnoter fra Mexico er ingen undtagelse. De hjemmelavede madpandekager er fyldt med stegt svinekød krydret med løg, hvidløg, paprika, spidskommen, oregano og chili. Til at tøjle varmen fra de mange krydderier får fyldet selskab af en skefuld fraiche, mens peberfrugt i tern og snittet spidskål bidrager med både næring og sprødhed.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 16. september 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Madpandekager

2 æg
2 dl mælk, maks. 3,5%
80 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 spsk. smør

Fyld

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
250 g hakket grisekød, 4-7 %
½ tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret oregano
1 spsk. sriracha chili sauce
salt og peber
1 peberfrugt
150 g spidskål
4 spsk. fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.nHvis portionen er for stor, kan du gemme rester på køl og spise dem senere eller dagen efter.

Sådan gør du

1
Pisk æg, mælk, hvedemel og salt sammen til en jævn pandekagedej, og lad den hvile, mens du forbereder fyldet.
2
Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i olie på en pande, til løgene er klare. Tilsæt hakket kød, og brun det. Kom krydderier ved, og steg videre i et par minutter. Smag til med chilisauce, salt og peber.
3
Skær peberfrugt i små tern, og snit spidskål fint.
4
Varm en pande op til middelhøj varme, kom smør på panden, og steg 4 pandekager.
5
Fordel fyld og fraiche i pandekagerne, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Servér eventuelt madpandekagerne med ekstra chilisauce, hvis du er vild med stærk mad.
Tip #2
Du kan smage fraiche til med lidt presset eller fintrevet hvidløg.
Tip #3
Hakket gris kan kan erstattes med hakket oksekød eller kylling.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; peberfrugt; spidskål
Håndfuld 3:Hakket grisekød, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; paprika; salt; salt og peber; spidskommen; sriracha chili sauce; tørret oregano
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151230
Fedt:26 g52 g
Kulhydrat:47 g94 g
Kostfibre:12 g24 g
Protein:43 g86 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt