Marineret grillkotelet med kold artiskoksauce

Skal sommermaden have et ekstra pift? Så prøv denne opskrift på en lækker marineret grillkotelet med grillede grøntsager. Koteletten skal trække i en smagfuld marinade i op til et døgn – du kan også nøjes med en times trækketid, hvis tiden er knap. Den indbydende grillmad serveres sammen med en kold og cremet artiskoksauce, der smager så dejligt, at du glemmer alt om fed og tung sauce.

Tid i alt: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 6. juli 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Marinade

1 fed hvidløg
1 tsk. ahornsirup
1 ½ spsk. sojasauce
2 spsk. fiskesauce
1 tsk. olie
1 tsk. citronsaft

Kotelet og tilbehør

1 fadkotelet
100 g kartofler
½ peberfrugt
1 gulerod
½ squash, rå
1 tsk. olie

Artiskoksauce

60 g artiskokhjerter, i vand
1 dl A38, 1,5 %
½ tsk. citronskal
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Læg kotelet i marinade og på køl dagen før.

Sådan gør du

1
Pres eller hak hvidløg. Rør en marinade af ahornsirup, sojasauce, hvidløg, fiskesauce, olie og citronsaft. Kom kød og marinade i en plastpose og sørg for at kødet er dækket af marinaden. Lad kødet marinere i en time, eller op til et døgn på køl.
2
Kog kartoflerne i cirka 5 minutter.
3
Si vandet fra artiskokhjerter, og blend dem med A38. Smag til med citronskal, salt og peber. Sæt saucen på køl.
4
Skær peberfrugt i både, gulerod i stænger og squash i skiver. Skær eventuelt kartoffel i halve eller kvarte. Sæt kartofler og grøntsager på spyd. Pensl dem med olie, og grill dem. Krydr med salt og peber.
5
Tag kotelet op af marinaden. Grill den på begge sider, til den er tilpas mør. Pensl med resten af marinaden undervejs i grillprocessen.
6
Servér grillkotelet med grillede grøntsager og artiskoksauce.

Tips og gode råd

Tip #1
Køb en færdig Barbeque-marinade, i stedet for selv at røre en marinade.
Tip #2
Brug flydende honning i stedet for ahornsirup.
Tip #3
Brug en grillbakke i stedet for at sætte kartofler og grøntsager på spyd.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Artiskokhjerter, i vand; gulerod; peberfrugt; squash, rå
Håndfuld 3:Fadkotelet
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Ahornsirup; citronsaft; citronskal; fiskesauce; hvidløg; salt og peber; sojasauce
Mælkeprodukter:A38, 1,5 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:595595
Fedt:27 g27 g
Kulhydrat:47 g47 g
Kostfibre:8 g8 g
Protein:35 g35 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt