Mexicansk inspireret spidskålsgryde med knasende topping og ost

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 9. januar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Spidskålsret

1 løg
600 g spidskål
2 porrer
20 g olie
500 g hakket oksekød, 8-10 %
40 g taco spice mix
1 dl vand
230 g taco sauce, maks. 40 kcal per 100 g

Topping

80 g tortilla chips
80 g revet ost, maks. 30+/17 %
120 g fraiche, 5 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg fint og snit spidskål helt fint. Rens porrer helt fri for jord og skær i tynde skiver.
2
Svits løg og oksekød ved høj varme i olie i et par minutter. Skru ned for varmekilden og drys taco spice mix på. Hæld så vand og taco sauce ved (skyl glasset med lidt af vandet, så du får det hele med) og kom porre og spidskål i. Vend godt rundt i kålblandingen. Lad retten simre i cirka 5-6 minutter. Rør rundt et par gange. Smag til med salt og peber.
3
Knus chipsene og kom dem i en skål.
4
Servér retten med ost og knuste tacochips på toppen. Kom fraiche ved.

Tips og gode råd

Tip #1
Vælg den taco sauce du kan lide. Her er der brugt en medium stærk udgave.
Tip #2
Kom chilisauce og hakket persille på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; porre; spidskål; taco sauce, maks. 40 kcal per 100 g
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 8-10 %; revet ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Tortilla chips
Fedt:Olie
Smagsgivere:Taco spice mix
Mælkedressing:Fraiche, 5 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5452180
Fedt:24 g96 g
Kulhydrat:33 g132 g
Kostfibre:9 g36 g
Protein:42 g168 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt