Oksekød og grøntsager i østerssauce med nudler

Nyd kombinationen af en sund livsstil og lækker mad fra det asiatiske smagsunivers med denne hurtige og nemme opskrift på oksekød og grøntsager i østerssauce. Udover møre stykker skært oksekød og østerssauce indeholder retten peberfrugt, champignon og sugarsnaps. Opskriften er inspireret af favoritter fra thaikøkkenet, og retten bliver her serveret med nudler. Du kan dog også vælge at servere den med kogte ris, hvis du foretrækker det.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 31. marts 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Wok

1 fed hvidløg
½ peberfrugt
50 g champignon, rå
1 forårsløg
100 g skært oksekød
1 spsk. olie
50 g sugar snaps
1 ½ spsk. østerssauce
2 spsk. vand
1 nip sukker
½ spsk. fiskesauce
1 knsp. peber, hvid

Tilbehør

30 g nudler, tørrede
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak hvidløg. Skær peberfrugt i grove tern og champignon i skiver. Snit forårsløg og skær sugarsnaps i skrå stykker.
2
Skær oksekød i strimler.
3
Varm halvdelen af olien op i en wok, og steg champignon, til de afgiver væde og tager farve. Sæt dem til side.
4
Varm resten af olien op i wokken, og steg hvidløg, til det så småt tager farve. Tilsæt oksestrimler, og brun dem ved høj varme. Tilsæt peberfrugt og sugarsnaps, og steg videre i 2-3 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Tilsæt champignon, østerssauce og vand, vend det hele godt sammen, og smag til med sukker, fiskesauce og hvid peber. Vend til sidst forårsløg i.
5
Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
6
Servér retten med nudler.

Tips og gode råd

Tip #1
Er du vild med stærk mad, kan du krydre retten med frisk eller tørret chili.
Tip #2
Oksekød kan erstattes med kylling eller svinekød.
Tip #3
Nyd eventuelt retten med ris i stedet for nudler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; forårsløg; peberfrugt; sugar snaps
Håndfuld 3:Skært oksekød
Håndfuld 4:Nudler, tørrede
Fedt:Olie
Smagsgivere:Fiskesauce; hvidløg; peber, hvid; sukker; østerssauce
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:450450
Fedt:19 g19 g
Kulhydrat:34 g34 g
Kostfibre:5 g5 g
Protein:31 g31 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt