Onepot nudelsuppe med kokosmælk og edamamebønner

Tænderne løber i vand, bare du ser på billedet af denne farverige og indbydende nudelsuppe, Suppen er en onepot-ret, som er let at tilberede. Når først ingredienserne er kommet i gryden, er den nemlig hurtigt færdig. Nudelsuppen er tilsat lækre grøntsager og proteinrige edamamebønner, så du kan holde dig dejligt mæt i mange timer. Kød er der ikke noget af, så suppen passer til dig, der lever vegetarisk eller blot ønsker at prøve kræfter med kødfrie dage.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. februar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Onepot

4 fed hvidløg
1 rødløg
1 spsk. frisk ingefær
4 gulerødder
10 g olie
7 dl vand
1 bouillon, terning
1 stængel citrongræs
2 dl kokosmælk, maks. 18 %
100 g glasnudler, ukogte
200 g edamamebønner
salt og peber

Tilbehør

1 lime
1 dl koriander
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er lidt af håndfuld 3 erstattet af ekstra håndfuld 4. Det følger principperne fra den vegetariske spisekassemodel i Sense. På den måde får du stadigvæk tre til fire håndfulde mad. Derudover er der brugt lidt mere end tre spiseskefulde fedt.

Sådan gør du

1
Skær hvidløg og rødløg i små tern. Skræl ingefær og riv eller hak det fint. Skær gulerødder i tynde korte stave.
2
Steg hvidløg og rødløg i olie i et minut. Tilsæt ingefær og lad det svitse kort. Kom gulerødder ved. Lad det stege i et minut og kom så vand og bouillonterning i.
3
Skær enden af citrongræs og fjern de yderste hårde blade. Bank eller knust hele stænglen og skær den så i to til tre stykker. Kom dem i suppen sammen med kokosmælk og lad suppen simre under låg i cirka 10 minutter. Fisk citrongræsstæglerne op og kassér dem.
4
Kom så glasnudler i. Lad dem koge i cirka tre minutter. Kom derefter edamamebønnerne i og kog suppen igennem. Smag til med salt og peber.
5
Servér med limesaft og koridander eller andre friske krydderurter. Spis med ske og gaffel eller spisepinde.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan erstatte edamamebønner med kyllingestrimler. De skal så blot koge med mens suppen stå og simrer i 10 minutter.
Tip #2
Kom chili og andre krydderier i hvis du gerne vil have mere smag.
Tip #3
Hvis du bruger vegansk bouillon er retten vegansk.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; rødløg
Håndfuld 3:Edamamebønner
Håndfuld 4:Glasnudler, ukogte
Fedt:Kokosmælk, maks. 18 %; olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; citrongræs; frisk ingefær; hvidløg; koriander; lime; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6201240
Fedt:29 g58 g
Kulhydrat:68 g136 g
Kostfibre:13 g26 g
Protein:16 g32 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt