Onepot spaghetti med oksekød, tomat, peberfrugt og ærter

Når aftensmaden skal klares i et snuptag, så findes der næppe noget nemmere end onepot-retter. Alt-i.et-fad egner sig nemlig helt fantastisk til travle hverdage, hvor madlavningen gerne må begrænse sig til et minimum af besvær og tid. Denne onepot-ret har et strejf af den klassiske bolognese over sig, dog med peberfrugt og ærter som et frisk pust – den vil derfor vække glæde blandt både små og store familiemedlemmer.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 26. april 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Onepot

2 fed hvidløg
1 peberfrugt
250 g hakket oksekød, 3-7 %
80 g spaghetti, rå
100 g grønne ærter, dybfrost
400 g hakkede tomater
20 g olie
2 spsk. tørret oregano
1 dl frisk basilikum
1 bouillon, terning
2 dl vand
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Hak hvidløg fint og skær peberfrugt i tynde strimler.
2
Pluk oksekødet i små stykker og knæk spaghetti i halve.
3
Kom følgende i en gryde: Hvidløg, peberfrugt, oksekød, spaghetti, ærter, hakkede tomater, olie, oregano, basilikum, bouillonterning, vand, salt og peber. Lad retten simre under låg i 15-16 minutter. Rør rundt i retten i ny og næ.
4
Servér med basilikum på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge moste, purerede eller friske hakkede tomater i stedet for hakkede tomater fra dåse eller karton.
Tip #2
Du kan tilføje alle de tørrede krydderier eller friske krydderurter, du ønsker, for eksempel timian, rosmarin, salvie og chili.
Tip #3
Drys revet ost på den færdige ret.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; hakkede tomater; peberfrugt
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; frisk basilikum; hvidløg; salt og peber; tørret oregano
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5501100
Fedt:19 g38 g
Kulhydrat:49 g98 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:40 g80 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt