Onepot squashret med mozzarella og pasta

Onepot-retter er populære – og med rette! Hvem elsker ikke mad, der kan tilberedes i det samme fad og passe sig selv i ovnen det meste af tilberedningstiden? Hvis du samtidig drømmer om flere kødfrie dage, så prøv denne nemme og vegetariske onepot med squash, mozzarella og pasta. Hele familien vil elske den, og vi lover, at ingen vil savne kødet. Du kan variere opskriften på mange måder alt efter dine smagspræferencer eller indholdet i grøntsagsskuffen.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 24. februar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Onepot

2 bouillon, terninger
2 dl kogende vand
½ tsk. salt
2 knsp. peber
250 g brune svampe
10 fed hvidløg
2 rødløg
2 squash, rå
400 g frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover
2 kviste frisk timian
1 tsk. olie
120 g suppehorn, pasta
2 spsk. tørret oregano
800 g hakkede tomater
40 g pinjekerner
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er håndfuld 3 erstattet med ekstra fedt.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Opløs bouillonterning i kogende vand og rør salt og peber i.
3
Skær svampe i kvarte, hvidløg i skiver. Skær så rødløg og squash i halve skiver.
4
Pluk mozzarella i små stykker. Pluk bladene fra de friske stilke med timian.
5
Pensl et ovnfast fad med olie.
6
Kom svampe, suppehorn, hvidløg, rødløg, squash i. Fordel blanding ud til kanterne af fadet. Det er vigtigt at pastaerne ligger nederst i blandingen, så de bliver tilberedt i den væske retten indeholder.
7
Drys oregano på og fordel de hakkede tomater ud over retten. Hæld bouillon ved.
8
Kom derefter mozzarella på. Drys så pinjekernerne på og slut af med et drys af friske timianblade.
9
Bag retten midt i ovnen i cirka 40 minutter.
10
Anret med friske krydderurter på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge et par teskefulde tørret timian i stedet for frisk timian.
Tip #2
Du kan bruge en blanding af de grøntsager, du har på lager. Også de grøntsager, der er tæt på sidste holdbarhedsdato.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Brune svampe; hakkede tomater; rødløg; squash, rå
Håndfuld 4:Suppehorn, pasta
Fedt:Frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover; olie; pinjekerne
Smagsgivere:Bouillon, terning; frisk timian; hvidløg; peber; salt; tørret oregano
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5902360
Fedt:29 g116 g
Kulhydrat:46 g184 g
Kostfibre:8 g32 g
Protein:32 g128 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt