Ovnbagt pasta i kødsovs med aubergine og ost

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 30. juni 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Aubergine

1 aubergine, rå
1 tsk. salt
20 g olie

Pasta og kødsauce

120 g pasta, tørret
1 løg
4 fed hvidløg
10 g olie
400 g hakket oksekød, 3-7 %
400 g hakkede tomater
1 bouillon, terning
200 g grønne ærter, dybfrost
salt og peber

Andet

20 g olie
2 dl rasp
100 g ost, 31+/ 18 % eller derover
150 g blandet salat
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær aubergine i tynde skiver vend dem med salt. Lad dem stå mens du laver kødsaucen.
3
Kog pasta al dente efter anvisning på pakken.
4
Hak løg og hvidløg og svits dem i olie. Kom oksekødet i og lad det brune. Kom hakkede tomater og bouillonterning ved og lad det koge i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Kom ærter og de kogte pastaer i.
5
Dup aubergineskiver med køkkenrulle og steg dem i olie i 3-4 minutter på hver side.
6
Smør en kageform med olie. Kom halvdelen af rasp i og fordel det i formen. Læg aubergineskiverne i bunden. Kom så halvdelen af kødsaucen i og et lag ost og derefter resten af kødsaucen. Drys resten af raspen på toppen. Ovnbag retten i 30 minutter. Tag den ud og lad den køle af i cirka 15 minutter. Vend den ud på et fad.
7
Servér med grøn salat til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; blandet salat; grønne ærter, dybfrost; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Pasta, tørret; rasp
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; salt; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt