Pasta-spidskål med kødsauce og sorte bønner

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. juli 2025 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kødsauce

1 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
240 g sorte bønner, tilberedte
1 oksekødsbouillon, terning
2 dl kogende vand
2 spsk. olie
200 g hakket oksekød, 3-7 %
1 spsk. tørret oregano
salt og peber
400 g hakkede tomater

Tilbehør

80 g pasta, tørret
150 g spidskål
60 g ost, 31+/ 18 % eller derover
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg fint. Skræl og skær gulerødder i små tern.
2
Dræn de sorte bønner for væske.
3
Opløs bouillonterning i kogende vand.
4
Opvarm en pande og kom olie på. Svit løg, hvidløg og gulerødder til de begynder at tage farve. Kom oksekødet ved og brun det. Krydr med oregano, salt og peber. Hæld de hakkede tomater og bouillon i og lad retten simre i 15 minutter. Vend de sorte bønner i kødsaucen og lad dem varme igennem. Smag til med salt og peber.
5
Kog pasta al dente efter anvisningen på pakken. Dræn dem fri for vand.
6
Skær spidskål i helt tynde strimler og riv osten.
7
Kom spidskål og pasta i bunden af en dyb tallerken og top med kødsaucen. Drys ost på den færdige ret.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg; spidskål
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Pasta, tørret
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; oksekødsbouillon, terning; salt og peber; tørret oregano
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt