Quinoa buddha bowl med ingefær-sesam dressing

En Buddha Bowl er et vegetarisk måltid, serveret i en enkelt skål eller tallerken med høj kant. Helt enkelt består en bowl af små portioner af flere madvarer og den serveres kold. Ingredienser i en Buddha bowl kan omfatte fuldkorn såsom quinoa eller brune ris, planteproteiner såsom kikærter eller tofu samt grøntsager. Denne version er særligt tilpasset til personer, der har mavesmerter og derfor er ingredienserne alle letfordøjelige. Ellers ville ingredienser som syltede rødløg eller finthakket blomkål, være oplagt, men det er her erstattet af forårsløg og grønkål.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 12. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Buddha bowl

120 g quinoa, rå
1 sød kartoffel
2 gulerødder
½ aubergine, rå
1 ½ spsk. olie
50 g grønkål, rå
60 g feta, 31+/ 18 % eller derover

Dressing

2 spsk. frisk ingefær
½ dl sojasauce
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. sesamolie
1 spsk. sesamfrø
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog quinoa efter anvisning på pakken og lad den køle af.
3
Rens alle grøntsager og skræl sød kartoffel og gulerødder. Skær aubergine, sød kartoffel og gulerødder i tern. Vend dem hver for sig i olie og læg dem separat på en bageplade med bagepapir. Gør plads til at det kan tilføjes grønkål på bagepladen, når de andre grøntsager er bagt færdige.
4
Bag grøntsager cirka 25-30 minutter i ovnen til de begynder at bliv gyldne. Skyl grønkål og dup fri for vand. Læg grønkålen på bagepladen og lad den bage med i yderligere 5 minutter i ovnen.
5
Skræl og riv ingefær fint. Bland med sojasauce, ahornsirup, sesamolie og sesamfrø. Smag dressingen til.
6
Skær feta i tern.
7
Anret din buddha bowl med små bunker af alle ingredienserne: Kogt quinoa, sødkartoffel, grønkål, feta, gulerødder og aubergine.
8
Servér med dressing på.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; grønkål, rå; gulerod; sød kartoffel
Håndfuld 4:Quinoa, rå
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; olie; sesamfrø; sesamolie
Smagsgivere:Ahornsirup; frisk ingefær; sojasauce
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt