Risengrød med smør og kanel

December måned er som skabt til risengrød i rigelige mængder. Den søde og lækre grød kan dog nydes året rundt – garanteret til stor glæde for flere af familiens medlemmer. Risengrød kan varieres i det uendelige, men når julemåneden er over os, er der bare ikke noget, der slår den klassiske julegrød kogt på sødmælk med kanelsukker og smør på toppen. Nyd din risengrød med saft eller hvidtøl og lad så dagens øvrige måltider følge spisekassemodellen.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 14. december 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

½ dl vand
1 dl grødris, rå
2 ½ dl mælk, maks. 3,5%
1 nip salt
1 spsk. sukker
½ tsk. stødt kanel
10 g smør
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der primært brugt håndfuld 4. Du kan altid bruge to-ud-af-tre-princippet, hvor du spiser to måltider, der følger spisekassemodellen og et måltid, der ikke gør. Det giver en fin balance i forhold til dagskosten.

Sådan gør du

1
Hæld vand i en gryde og tilsæt grødrisene.
2
Kog risene ved jævn varme i 2 minutter under omrøring.
3
Tilsæt mælken og kog under omrøring ved svag varme i 5 minutter.
4
Læg læg på og kog i cirka 25-30 minutter. Rør rundt undervejs og justér konsistensen med vand eller mælk hvis grøden bliver for tør.
5
Tilsæt salt og rør rundt.
6
Bland sukker og kanel.
7
Servér risengrød med kanelsukker og en smørklat.

Tips og gode råd

Tip #1
Nyd din risengrød med et glas rød saftevand eller en hvidtøl.
Tip #2
Hvis grøden virker tynd, kan du koge den 5-10 minutter ekstra.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 4:Grødris, rå
Fedt:Smør
Smagsgivere:Salt; stødt kanel; sukker
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:580580
Fedt:12 g12 g
Kulhydrat:96 g96 g
Kostfibre:11 g11 g
Protein:14 g14 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt