Spaghetti kødsovs med parmesan

De fleste af ugens dage er hverdage. Og på hverdage skal aftensmaden helst være nem at gå til, mættende og – hvis du har mindre børn – også gerne familievenlig. Her byder vi på en klassisk hverdagsret, nemlig spaghetti kødsovs med parmesan. En ret, som langt de fleste holder af, fordi den nemt kan tunes efter dine præferencer med både krydderier og grøntsager. Du kan endda skifte kødet ud med kidneybønner og linser, hvis du ønsker en vegetarisk ret.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 2. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Bolognese

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
300 g hakket oksekød, 3-7 %
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. tørret oregano
½ tsk. salt
1 drys peber
80 g spaghetti, rå
100 g broccoli, rå
10 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover

Andet

2 gulerødder
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg og svits i varm olie i en gryde.
2
Tilsæt det hakkede kød, og rør rundt, til det er brunet på alle sider.
3
Hæld tomaterne ved, og krydr med oregano, salt og peber. Kog videre i 10-15 minutter eller mere.
4
Kog spaghetti efter anvisning på pakken.
5
Del broccoli i buketter og damp i 2-3 minutter i letsaltet vand.
6
Skræl og skær gulerødder i stave. Riv parmesanosten.
7
Servér spaghetti med kødsovs og broccoli. Drys med parmesan. Spis gulerodsstavene til.

Tips og gode råd

Tip #1
Byt oksekød ud med kidneybønner eller linser, hvis du ønsker at spise vegetarisk.
Tip #2
Du kan tilsætte andre grøntsager i rettten, for eksempel bladselleri, champignon, peberfrugt.
Tip #3
Lav en større portion, og frys ned. Så har du altid en base til til lasagne, pizza eller chili con carne,
Tip #4
Kom gulerødderne i retten. Skær dem i tern og svits dem sammen med løg.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; gulerod; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; peber; salt; tørret oregano

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5451090
Fedt:15 g30 g
Kulhydrat:50 g100 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:45 g90 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt