Spicy oksekød med hvidkål og gulerod

Vi elsker opskrifter, hvor maden passer sig selv i ovnen – og denne er ingen undtagelse. Udover at være nem at tilberede er denne ret også et godt alternativ hvis du er kørt fast i de sædvanlige familievenlige oksekøds-retter som lasagne og pasta med kødsauce. Her er oksekødet sammen med hvidkål og gulerødder blevet til en skøn onepot-ret, som du kan nyde sammen med ristet brød. Du kan også vælge at bruge oksekødsretten som fyld i pitabrød eller tortillawraps.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 29. december 2021 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Spicy oksekød

1 rødløg
1 fed hvidløg
10 g olie
1 tsk. chiliflager
150 g hakket oksekød, 3-7 %
100 g hvidkål
1 gulerod
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
salt og peber
½ bouillon, terning
1 dl kogende vand

Tilbehør

1 skive toastbrød, gerne fuldkorn
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Opvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft).
2
Hak løg og hvidløg. Varm olie op i en gryde, og svits løg, hvidløg og chiliflager kort.
3
Tilsæt oksekød, og brun det på alle sider.
4
Snit hvidkål og riv gulerod groft. Tilsæt hvidkål, gulerod, paprika og spidskommen, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber.
5
Smør et ovnfast fad, fyld kød og grøntsager i. Rør bouillionterning og kogende vand sammen og hæld det ved retten. Ovnbag retten i 40-45 minutter, til den er mør.
6
Vend rundt i retten par gange undervejs, så overfladen ikke bliver tør.
7
Rist toastbrød, og servér det til spicy oksekød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hvidkål; rødløg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Toastbrød, gerne fuldkorn
Fedt:Olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; chiliflager; hvidløg; paprika; salt og peber; spidskommen
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt