Stegt laks med rodfrugtrøsti og urtesauce

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 7. december 2021 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rodfrugtrøsti

300 g groftskårne rodfrugter, fra frost
½ løg
1 æg
2 spsk. hvedemel
½ tsk. salt
1 knsp. peber
½ tsk. tørret timian
10 g olie

Laks og citron

110 g fersk laks
1 tsk. olie
1 drys salt
½ citron

Urtesauce

1 spsk. purløg
½ dl yoghurt, maks. 3,5 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Optø rodfrugter. Skær rodfrugter og løg i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Kør dem til de er findelt. Knug blandingen fri for væske.
2
Rør grøntsagsmassen sammen med æg, mel, salt, peber og timian. Form 2 - 3 flade røsti. Varm olien op på en pande, og steg røsti sprøde på begge sider.
3
Steg laksen i olie med skindsiden nedad i 5-7 minutter. Vend den når du kan se, at den nederste del af laksen har skiftet farve. Krydr med salt, og steg laksen færdig på den anden side, og lad den hvile.
4
Skyl og klip eller hak purløg, og rør den i yoghurten. Krydr med salt og peber. Skær citron i skiver.
5
Servér laks med rodfrugtrøsti, urtesauce og citron.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Groftskårne rodfrugter, fra frost; løg
Håndfuld 3:Fersk laks; æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Citron; peber; purløg; salt; salt og peber; tørret timian
Mælkeprodukter:Yoghurt, maks. 3,5 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt